woensdag 27 augustus 2014

Zwarte Piet komt op bezoek

November vorig jaar. Berichtje van een oud-collega. Of ik Zwarte Piet wilde spelen bij het afscheid van P. Een andere oud-collega van hem was Sinterklaas en een huidige collega ook Zwarte Piet.
Tuurlijk wil ik dat. Een droom die uitkomt!
Na het hele gebeuren op mijn oude werkplek, ging ik (met een jutezak met pepernoten en cadeautjes) in mijn woonplaats langs allerlei gezinnen. Die ik ken, min of meer. Maar als er een kindje verwachtingsvol me aankeek langs de kant van de weg, stopte ik ook en deelde pepernoten uit.
Genieten geblazen was dat. Kinderen herkenden me niet, de ouders wel. Mijn eigen ouders niet. Na enkele minuten zag mijn moeder het pas aan mijn schoenen (ja ik had toen mijn alleroudste onbekenden aangedaan). De buren van mijn ouders zitten nog vol met vragen;). Ik ben niet opgegroeid in die buurt, dus ze kennen me daar niet echt.
Mijn nichtje en neefje weten nog niet wie die Zwarte Piet met de gele veer was. (o, ja ze weten wel dat het een verkleed iemand is, want in Zwarte Piet geloven hebben ze nooit gedaan, ik ook niet trouwens) Misschien komt er verandering in als ze zien dat ik de foto's ervan heb....

Wegens privacyredenen hier alleen de pagina van mijn bezoek aan nichtje en neefjes. Het afscheid van mijn oud-collega staan nogal wat andere mensen op.

De mal komt uit de studio Maladives. Een mal met veel mogelijkheden en toch steeds weer een andere pagina. Verder heb ik een rode verfstift en witte gelpen gebruikt. De veer is gestempeld met een stempel uit de pluimen serie.

ALI 567 Studio Maladives                 € 19,90
TAM 469 Stempels Plumes                € 15,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten